PRZYJĘCIE WESELNE

 

wesele w Krakowie

Twoje wesele marzeń w Crown Piast Hotel & Park *****

 


PRZYJĘCIE WESELNE

to jedno z najważniejszy wydarzeń w życiu. Powinno więc odbywać się w wyjątkowym miejscu i pozostawić niezapomniane wrażenia. Crown Piast Hotel & Park przez swoje położenie na terenie pięknego parku, wyjątkową atmosferę i ofertę dostosowaną do potrzeb Naszych Gości, jest wymarzonym miejscem do zorganizowania tej niezwykłej ceremonii.


RESTAURACJA ANTURIUM

i otaczający ją park z ukwieconym ogrodem, letnią altaną, urokliwymi alejkami w cieniu starych brzóz i szumiącą fontanną to idealne miejsce na relaks w trakcie trwania zabawy, jak również doskonały plener do organizacji ceremonii ślubu, sesji zdjęciowych czy grilla.



W PREZENCIE OD HOTELU

Młoda Para otrzymuje:

Apartament ze śniadaniem do łóżka

Wykwintną kolację przy świecach z lampką wina w pierwszą rocznicę ślubu

Specjalne ceny noclegów dla Gości weselnych

Możliwość zorganizowania sesji zdjęciowych w hotelowym parku


Drodzy Państwo Młodzi, to Wam powierzamy skomponowanie własnego menu weselnego. Nasza rozbudowana oferta pozwoli ułożyć je tak by było niepowtarzalne i dostosowane do indywidualnych potrzeb. Oferujemy Państwu możliwość wyboru, zaczynając od uroczystego obiadu poprzez bufet słodki, wytrawny, dania gorące. Dodatkowo proponujemy atrakcyjne pakiety napojów alkoholowych i bezalkoholowych, menu grillowe, kociołek z gorącym daniem, ofertę tortów weselnych, fontannę czekoladową i wiele innych.

Na wszystkie Państwa pytania chętnie odpowie nasz doradca ds. organizacji wesel.

Prosimy o kontakt pod nr. Tel. +48 12 683 26 54, +48 12 683 26 74 lub e-mail, gastro@hotelpiast.pl, sales@hotelpiast.pl – zapraszamy

www.hotelpiast.pl

Skomponuj własne menu i wybierz jedną propozycję z oferty:

obiadu weselnego, dań gorących lub grilla, bufetu słodkiego, wytrawnego oraz pakietu napoi


PROPOZYCJA OBIADU WESELNEGO

(Prosimy o wybór jednej pozycji z każdego dania)

Powitanie Gości Weselnych lampką wina musującego oraz chlebem i solą

Menu I – 90 zł/os.

Menu II – 110 zł/os.

Menu III – 130 zł/os.

PRZYSTAWKI

PRZYSTAWKI

PRZYSTAWKI

Pieczony camembert podawany na sałatach
Carpaccio z marynowanego buraka z ragout z soczewicy
Płatki marynowanego kurczaka na sałatce z rukoli
Lekka terrina z ogórka z pomidorkami koktajlowymi i pianką chrzanową
Bliny z wędzonym łososiem podane na zielonej sałacie
Melon z szynką parmeńską polany oliwą z ziołami

ZUPA

ZUPA

ZUPA

Kremowa zupa chrzanowa z chipsem z boczku
Rosół z makaronem
Krem z cukinii z grzankami
Consomme z kołdunami
Bulion wołowy z julienne warzywnym
Krem z pieczonych buraków w aromacie tymianku

DANIA GŁÓWNE

DANIA GŁÓWNE

DANIA GŁÓWNE

Polędwiczki wieprzowe w rozmarynowym sosie z purée ziemniaków i warzywami
Pieczony dorsz z dipem musztardowym, sałatą vinegrette i ziemniakami rosti
Zrazy wołowe nadziewane boczkiem i cebulą podane z kluseczkami śląskimi i czerwoną kapustą
Schab nadziewany grzybami w sosie paprykowym z opiekanymi ziemniakami i sałatą vinegrette
Filet z kaczki w sosie z czerwonego wina podany na purée marchewkowym i sałatą z rzepy
Cielęcina w sosie kurkowym z napoleonką ziemniaczaną i kalafiorem romanesco

DESERY

DESERY

DESERY

Crumble jabłkowe podane z lodami waniliowymi
Semifredo orzechowe z pianką waniliową
Strudel jabłkowy z sosem waniliowym
Panna Cotta z sosem malinowym
Parfait jagodowe z sosem waniliowym
Torcik nugatowy podany na sosie limonowym


PROPOZYCJA BUFETÓW WYTRAWNYCH

Prosimy o wybór jednego z Bufetów

Menu I – 60 zł/ os.

Menu II – 90 zł / os.

Menu III 120 zł/os.

Kurczak faszerowany wątróbką i warzywami

Kurczak faszerowany wątróbką i warzywami Kurczak faszerowany wątróbką i warzywami
Tatar ze śledzia z jajkiem przepiórczym Tatar wołowy z czarnymi oliwkami Tatar wołowy z czarnymi oliwkami

Roladki z serem kozim i kawiorem

Tatar ze śledzia z jajkiem przepiórczym Cielęcina w sosie tuńczykowym

Deska wędlin staropolskich:

suszona kiełbasa, szynka marynowana, pasztet z kaczki, boczek wędzony, kaszanka, salceson

pikle: pieczarki, ogórek konserwowy, marynowana cebulka, marynowana papryka

Roladki z serem kozim i kawiorem Tatar ze śledzia z jajkiem przepiórczym

Deska serów polskich

z konfiturą z cebuli i moreli:

bryndza, bundz, oscypek, niebieski książę, wańczyk, rolada ustrzycka

Deska wędlin staropolskich:suszona kiełbasa, szynka marynowana, pasztet z kaczki, boczek wędzony, kaszanka, salceson

pikle: pieczarki, ogórek konserwowy, marynowana cebulka, marynowana papryka

Tatar z wędzonego łososia na grzance

Ciasteczka francuskie: z pomidorkami,

ze szpinakiem, z kozim serem

Deska serów polskich z konfiturą z cebuli i moreli:bryndza, bundz, oscypek, niebieski książę, wańczyk, rolada ustrzycka Roladki z serem kozim i kawiorem

Tymbaliki drobiowe

Gaspacho z chrupiącymi warzywami

Deska wędlin staropolskich:suszona kiełbasa, szynka marynowana, pasztet z kaczki, boczek wędzony,

kaszanka, salceson z piklami: pieczarki, ogórek konserwowy,

marynowana cebulka, marynowana papryka

Kalifornijskie śliwki w boczku Ciasteczka francuskie: z pomidorkami, ze szpinakiem, z kozim serem Deska serów polskich z konfiturą z cebuli i moreli: bryndza, bundz, oscypek, niebieski książę, wańczyk, rolada ustrzycka
Sałatka wiosenna Tymbaliki drobiowe Gaspacho z chrupiącymi warzywami
Tradycyjna sałatka jarzynowa Kalifornijskie śliwki w boczku Ciasteczka francuskie: z pomidorkami, ze szpinakiem, z kozim serem
Sałatka z marynowaną mozarellą Kalifornijskie śliwki w boczku
Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka z marynowaną mozzarellą
Sałatka z marynowanym kurczakiem Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka z marynowanym kurczakiem
Sałatka wiosenna

PROPOZYCJA DAŃ GORĄCYCH

Prosimy o wybór jednej pozycji z oferty I Danie gorące oraz II Danie gorące

Menu I – 30 zł/ os.

Menu II – 15 zł/ os.

Filet z indyka zapiekany z mozzarellą i pomidorami podany z dzikim ryżem

Zupa gulaszowa z wołowiny z chrupiącą marchewką

Udko z kurczaka pieczone z warzywami Kolorowe Lecho z papryką, cukinią i kabaczkiem
Wołowina po burgundzku w czerwonym winie

Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami

Tradycyjny Strogonoff Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami
Barszcz czerwony z bułeczką nadziewaną Rague wieprzowym

Zamień jedno danie gorące na grilla w ogrodzie albo zamów jako dodatkową opcję


MENU GRILLOWE


Menu I – 60 zł/ os.

Menu II – 80 zł/ os.

Karkówka marynowana w ziołach

Filet z łososia pieczony w folii z ziołami, cytryną i oliwą
Szaszłyk z kurczaka z papryką, i boczkiem Karkówka marynowana w ziołach
Grillowane kiełbaski, kaszanka z cebulą

Szaszłyk z kurczaka z papryką, cebulą, pieczarkami
i boczkiem

Oscypek w boczku Fileciki z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie
Ziemniaki pieczone w folii

Grillowane kiełbaski, kaszanka z cebulą

Warzywa grillowane: cukinia, pieczarki, papryka

Oscypek w boczku

Ogórki kiszone, surówka z kiszonej kapusty

Ziemniaki pieczone w folii

Musztarda, ketchup, chrzan

Warzywa grillowane: cukinia, pieczarki, kolorowa papryka

Sos czosnkowy, tatarski

Ogórki kiszone, surówka z kiszonej kapusty

Smalec, chleb wiejski

Musztarda, ketchup, chrzan

Sos czosnkowy, tatarski
Smalec, chleb wiejski

DODATKOWE DANIA NA GRILLA


Kociołek z kwaśnicą 220 zł

Prosiak pieczony faszerowany kaszą 1800 zł


PROPOZYCJA BUFETÓW SŁODKICH

 

Prosimy o wybór jednego bufetu


Menu I – 30 zł/ os.

Menu II – 60 zł/ os.

Ciasto czekoladowe w korzennym aromacie

Ciasto czekoladowe w korzennym aromacie
Puszysty sernik Puszysty sernik
Szarlotka galicyjska z polskich jabłek

Szarlotka galicyjska z polskich jabłek

Ciasteczka z delikatnym kremem w dwóch odsłonach: wanilia i mocca Ciasteczka z delikatnym kremem w dwóch odsłonach: wanilia i mocca
Wybór kruchych babeczek: z delikatnym kremem i owocami, z serem, z orzechami

Wybór kruchych babeczek: z delikatnym kremem i owocami, z serem, z orzechami

Kompozycja mini deserków: z serkiem mascarpone i owocami,
z puszystym serkiem mascarpone w aromacie kawy

Kompozycja mini deserków: z serkiem mascarpone i owocami,
z puszystym serkiem mascarpone w aromacie kawy

Wybór owoców sezonowych

Wybór owoców sezonowych

Tarta z owocami sezonowymi
Tarta cytrynowa

PROPOZYCJE DODATKOWE


TORT WESELNY (do wyboru) 18 zł/ os.
FONTANNA CZEKOLADOWA 1800 zł


PROPOZYCJA NAPOI ZIMNYCH, GORĄCYCH I ALKOHOLOWYCH

PAKIET SOFT

35 zł/os.

PAKIET SOFT PLUS WINO

75 zł/os.

OPEN BAR I

120 zł/os.

OPEN BAR II

140 zł/os.

Kawa

Kawa Wódka Wódka
Herbata Herbata Piwo Lane Piwo Lane
Woda mineralna Woda mineralna Wino białe Wino białe
Soki owocowe Soki owocowe Wino czerwone Wino czerwone
Napoje gazowane Napoje gazowane Johnnie Walker Red
Mleko, cytryna Mleko, cytryna Gin Seagrams
Wino białe
Wino czerwone

WAŻNE INFORMACJE


  • Proponowane menu dla min 80 osób
  • Menu dla dzieci poniżej 2 lat – gratis, w wieku 2 – 7 lat – 60% ceny menu
  • Cena obejmuje podstawową dekorację stołów, oraz pokrowce na krzesła
  • Maksymalna godzina trwania przyjęcia – 4 rano
  • Przedłużenie przyjęcia dodatkowo płatne
  • Serwis dostosowany jest do potrzeb przyjęcia i wliczony jest w cenę menu
  • Potwierdzeniem rezerwacji jest podpisanie umowy oraz wpłata zadatku w wysokości 30 % wartości wybranego pakietu weselnego
  • Na miesiąc przed datą przyjęcia należy dokonać wpłaty pozostałej kwoty w wysokości 70%

www.hotelpiast.pl